El Santuari de Queralt celebra la Gala

El dissabte 8 de setembre, el Santuari de Queralt va celebrar la seva festa major, coneguda com la Gala de Queralt. La missa concelebrada va ser presidida per Mn. Ramon Barniol, capellà custodi del santuari, i va predicar Mn. Ramon Viladés que, a l’homilia, va recomanar que “si voleu asserenar-vos i omplir el vostre cor de pau, d’aquella pau que només pot venir de Jesús de Natzaret, Fill de Maria, pugeu un dia a Queralt” en silenci i amb contemplació. El silenci, “si esteu atents, és Paraula de Déu, que com pluja menuda, va fecundant l’esperit” i ajuda a adonar-se’n de les realitats de l’entorn, a comprendre-les i a posar atenció especialment en les persones que pateixen a causa de la solitud, la malaltia, la pobresa, l’empresonament… per portar-les a la pregària, davant de la Mare de Déu de Queralt.

Els cants de la celebració van anar a càrrec de l’Orfeó Berguedà i al final de la celebració, com cada any, es van lliurar les orenetes als capitans del 2017 i es van nomenar els capitans del 2019.

En la vigília de la Gala, una colla de fidels ja s’havia aplegat a l’interior de l’església per participar a la vetlla de pregària del jovent, amb el lema “Com tu, Maria”. Van pregar entorn de les actituds de Maria, que són model per als seus fills i filles.

Fotos: Parròquia de Berga (Vetlla del Jovent) i Montserrat C. (Gala)

Publicat el dins de Notícies