Jornada de treball per dinamitzar el pas del Camí de Sant Jaume

El dimarts dia 25 de setembre la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega acollí una jornada de treball amb la finalitat d’avançar en un pla de dinamització del territori a partir de les oportunitats generades pel pas del Camí de Sant Jaume. Es tracta de potenciar aquesta ruta en els àmbits econòmic, cultural i ambiental.

Així, representants de 18 municipis lleidatans (alcaldes, regidors i tècnics) es reuniren per dissenyar actuacions de millora que puguin atraure més visitants. A més de consistoris i consells comarcals, aquest grup de treball engloba també el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya, liderats per l’Ajuntament de Linyola.

En la reunió es tractaren aspectes com l’especialització turística; la internacionalització; la promoció del patrimoni material i immaterial; i la implementació de la transició energètica en favor de l’eficiència i la sostenibilitat. En aquest sentit, s’han fixat fins a 350 exponents locals que poden vertebrar el projecte de promoció del Camí de Sant Jaume. En alguns casos es planteja la recuperació i la consolidació de vestigis històrics, així com la construcció de nous equipaments, mitjançant diferents línies de subvenció.

Cal dir que l’Ajuntament de Tàrrega ha reforçat la senyalització del Camí de Sant Jaume al seu pas pel municipi. Així, s’instal·laren fa un temps 28 indicadors de la ruta. Els senyals, situats en camins de l’entorn i carrers del nucli urbà, duen el pictograma característic de Sant Jaume, la petxina. Al mateix temps es col·locà un plafó informatiu de gran format a la cèntrica plaça del Carme on es poden consultar els punts de segellar les credencials, allotjaments, contactes d’interès i altres dades útils per als pelegrins.

Informa: Josep Castellà / Foto: Ajuntament de Tàrrega

Publicat el dins de Notícies