Inauguració de la sala d’exposició de la Festivitat dels Dolors de Bellpuig

En plena festa major de Bellpuig, el divendres 14 de setembre, després de l’Eucaristia en  honor a la Santa Creu, es va beneir i inaugurar la sala d’exposicions de la Festivitat dels Dolors de la Mare de Déu. Una espai situat a l’antic escorxador de Bellpuig, i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Lleida amb la Congregació dels Dolors.

L’acte va començar amb la benedicció de la sala a càrrec de Mn. Abel Trulls, rector de la parròquia de Bellpuig. Mn. Abel va recordar que aquest espai “pròpiament no és la casa de la Mare de Déu, perquè la seva casa és la Capella que té a l’Església de Sant Nicolau; però si que serà, per dir-ho d’alguna manera, la casa els Passos i de molts dels elements de la Magna Processó dels Dolors de Bellpuig”. I va exhortar a que, “de la mateixa manera que estimem la casa de la Mare, estimem també la casa dels seus Passos!”

Seguidament, un cop beneïda la sala, el president de la Diputació, el Sr. Joan Reñé, i l’alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch, van destapar la placa inaugural. En els seus discursos van comprometre’s a seguir treballant per la cultura de la vila i, especialment, pel bé de la devoció a la Mare de Déu.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Congregació dels Dolors, Sra. Beneta Santiveri, va agrair a l’Ajuntament, a la Parròquia i a les persones particulars pel servei prestat durant tants anys per fet d’haver guardat alguns Passos i/o elements de la Processó a les seves pròpies llars, en espais municipals i en locals parroquials. També va recordar que “no només s’ha satisfet una necessitat, sinó que amb aquest espai tothom podrà gaudir durant tot l’any de les joies i meravelles que tenim a Bellpuig al voltant de la Festa dels Dolors.”

L’acte es va acabar cantant la Pregària a la Mare de Déu dels Dolors, amb la col·laboració de l’Orfeó Joventut de Bellpuig.

Oració de la benedicció

Us lloem, Senyor, perquè heu concedit a la Vila de Bellpuig una arrelada i forta devoció a la Mare de Déu dels Dolors. Us preguem que beneïu aquest nou espai dedicat als Passos i elements de la Magna Processó dels Dolors. Alhora, també us preguem que els vostres fidels que l’han preparat o que el visitaran frueixin sempre de la protecció de la Mare de Déu. Que tinguin una fe indefallent, una esperança ferma, un amor diligent i una humilitat sincera. Que tinguin fortalesa en el dolor, dignitat en la pobresa, paciència en les adversitats i solidaritat en els èxits. Que siguin pacificadors i complidors de la justícia, fins que arribin a la Ciutat eterna, on la Mare de Déu dels Dolors intercedeix per nosaltres i brilla amb la seva corona de reina. Per Crist Senyor nostre. Amén.

Informa: Parròquia de Sant Nicolau i Congregació dels Dolors de Bellpuig

Publicat el dins de Notícies