Homenatge als màrtirs claretians en l’espai del Mas Claret

El diumenge dia 16 a la tarda se celebrà l’homenatge als màrtirs claretians en l’espai del Mas Claret. La diada va començar a les cinc de la tarda davant del cobert de la mina, en l’actualitat és la capella i l’espai polivalent.

Allí es feu una conferència històrica i una pregària general en commemoració dels 109 màrtirs claretians morts durant la guerra civil, i entre aquests els vint que van ser executats en aquell indret.

Tot seguit i en processó, es feu el petit recorregut que van fer els màrtirs fins al monument aixecat per a l’ocasió, lloc exacte on van patir el seu martiri, tot cantant l’himne del Pare Claret.

A l’espai del monument s’hi va celebrar l’eucaristia presidida pel bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, concelebrada pel provincial de l’orde claretiana el Pare Ricard Casajusà i per diferents membres claretians així com també pels capellans de l’arxiprestat i d’altres de fora d’aquest.

Unes 150 persones participaren dels actes en recordança als 109 beatificats l’octubre de l’any passat a la Sagrada Família de Barcelona.

Per acabar s’oferí un petit refrigeri tot fent tertúlia als voltants del cobert i persistint en la continuïtat d’aquest aplec que cada any se celebra el tercer diumenge de setembre.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies