Tàrrega celebra Sant Magí amb notable ambient i participació

Els targarins renovaren el diumenge 19 d’agost la tradició de la Festa de Sant Magí amb orígens el segle XVIII.

La festa començà amb la missa a l’Ermita de Sant Eloi oficiada pel rector mossèn Josep Maria Vilaseca en quina homilia assenyalà “com Sant Magí hem de tornar el mal pel bé i buscar la veritat”.

Després beneí els càntirs amb l’Aigua de les Fonts de Sant Magí, i al final es cantaren els Goigs amb lletra de Mn. Climent Forner i música de Josep Maria Salisi.

Tot seguit, els assistents anaren a la Placa de Sant Magí on feren els tradicionals glops d’aigua i degustaren les galetes “Gaiatons de Sant Magí”; estaven a la venda els petits càntirs commemoratius de la diada.

La festa comptà amb la presència de Jaume Aligué president de l’Associació dels Amics de l’Arbre, el qual entregà a l’alcaldessa Rosa M. Perello un càntir de la festa per fer-lo arribar a la brigada municipal, en agraïment a les obres fetes en renovar les escales i accés dels minusvàlids a l’Ermita. També s’ha millorat la protecció, amb un vidre de seguretat, de la majòlica de la imatge del sant de la seva placa.

Com a cloenda de la participada festa, a la nit i dins l’ermita de Sant Eloi, s’oferí un concert de musica clàssica a càrrec del Duo DELIS molt celebrat.

Informa: Josep Castella / Fotos: Helena Tarragó i Salvador Cos

Publicat el dins de Notícies