Peregrinació al Clot dels Aubins, lloc martirial dels dotze Beats Carmelites

El capvespre del dia 27 de juliol, tingué lloc la romeria anyal recordant els dotze màrtirs del Convent dels Pares Carmelites de Tàrrega, immolats al paratge conegut com Clot dels Aubins, en el terme municipal de Cervera. La peregrinació commemorà el 82è aniversari d’aquell martiri, participant-hi un grup de més d’una seixantena de devots targarins i altres arribats de la comarca de la Segarra. També hi eren presents capellans de les parròquies de Cervera, Tàrrega i Santa Coloma de Queralt, així com religiosos carmelites de les Comunitats d’Olot, Terrassa i Barcelona, encapçalats pel Provincial dels Carmelites a Catalunya P. Lluís Maza, i un bon grup de familiars del beat Anastasi M. Dorca, vinguts d’Olot i Sentmenat.

En aquell paratge es feren les pregàries seguint el recorregut del Viacrucis, que ha estat restaurat amb pintures de la passió de Jesús, les quals foren beneïdes a la romeria del proppassat dilluns sant. El Viacrucis cantat arribà al monòlit de pedra que ens perpetua la memòria dels dotze Beats carmelites allí martiritzats durant la guerra civil. La processó fou presidida pel nou penó de l’Ordre del Carme, brodat per monges carmelites d’Osca, portat pels pelegrins, a continuació el reliquiari dels Beats i la Creu.

En aquell indret s’invocaren cadascun dels dotze beats, i després el Prior del Carme de Tàrrega, P. Manel Bonilla, llegí unes paraules escrites pel carmelita P. Josep Solé, germà del beat Andreu M. Solé, glosant el martiri dels beats del Carme de Tàrrega. Al final es cantaren els Goigs dedicats als Beats Màrtirs acabant la romeria amb la  veneració del reliquiari i benedicció final. Tothom rebé un punt de llibre en recordança d’aquesta peregrinació del juliol de 2018. Aquesta tradicional celebració tanca el cicle de les Festes del Carme 2018 iniciades el 7 de juliol amb la Novena.

Cal recordar que els màrtirs de la comunitat carmelita targarina es beatificaren a Roma el 28 d’octubre de 2007, conservant-se les seves relíquies dins una urna de pedra situada sota l’altar principal del Santuari del Beats Carmelites i de la Mare de Déu del Carme de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies