Molta participació en la tradicional festa de Sant Cristòfol, a Tàrrega

Els targarins renovaren la celebració de la Festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors, en el dia de la seva festivitat el 10 de juliol. Aquesta festa secular està emmarcada dins de les populars Festes de la Mare de Déu del Carme, organitzades pels Carmelites i la Fraternitat Amics del Carme.

Al migdia, al Santuari dels Beats Màrtirs Carmelites i Mare de Déu del Carme, se celebrà una Eucaristia presidida pel carmelita P. Manel Bonilla, Prior del Carme de Tàrrega, el qual en l’homilia es referí al sant protector dels conductors de vehicles dient: “ens hem d’encomanar i tenir la fe en l’exercici d’una bona i prudent conducció”. Al final es feu la veneració de la relíquia de sant Cristòfol, i també es procedí a beneir les medalles del sant, les quals després foren repartides entre tots aquells que acudiren a l’acte de benedicció dels seus vehicles.

A la sortida de la celebració eucarística, el P. Manel Bonilla s’encarregà de presidir la tradicional benedicció de vehicles de tot tipus davant mateix del santuari marià carmelita. També al capvespre, un cop acabada la tradicional Novena i missa, es procedí novament al repartiment de les medalles i la corresponent benedicció dels vehicles amb una nombrosa concurrència, calculant-se una participació durant tota la jornada de més de quatre-cents vehicles.

Després dels actes de la Novena a la Mare de Déu del Carme i el cants dels seus Goigs, tancà la jornada al capvespre i dins del XXV Cicle de Concerts del Carme una audició a càrrec del centenari Orfeó Nova Tàrrega, amb un repertori de musica tradicional i popular, sota la direcció de Gerard Bellmunt, davant d’unes dues-centes persones

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies