Començament de les Festes del Carme 2018, a Tàrrega

Notícia

La Novena a la Mare del Déu del Carme obria el dissabte 7 de juliol les Festes del Carme de Tàrrega, presidides i predicades pel P. Lluís Romagosa, carmelita del Santuari de Santa Tereseta de Lleida, participant-hi en les eucaristies i pregàries membres de la Fraternitat Amics del Carme i grups parroquials, amb notable presència de devots. En les ofrenes del primer dia dita Fraternitat feu donació d’un nou penó carmelita i un llibre resumint les activitats des que fou fundada el 31 de juliol de 2012.

Agenda dels propers dies

En aquestes festes destaca la nit del 15 de juliol la Vetlla de Pregària amb processó de torxes presidida per la imatge de la Verge i bandera carmelita, amb el rés del sant Rosari, acompanyada pels feligresos en el recorregut dels carrers Jacint Verdaguer i Comabruna, fent-se al punt de la mitjanit el Cant de la Salve i besamans, al Santuari dels Beats Màrtirs Carmelites i Mare de Déu del Carme.

A la tarda es farà una cercavila popular per la barriada amb els Gegants del Carme, nans, grallers i el Ball de Bastonets. Al final de l’Eucaristia els infants faran l’ofrena floral i veneració de la verge, servint-se coca i xocolata. Després, al centre de la Plaça del Carme, s’interpretaren les danses del Ball de Bastonets pels joves l’Esbart Albada acompanyats dels grallers. En la solemnitat de la Mare de Déu del Carme del dilluns 16, a partir de les 19.15 h. al Santuari, Vespres, Rosari i un Ofici solemne  presidit i predicat pel P. Lluís Romagosa concelebrant amb el Prior de Tàrrega, P. Manel Bonilla, i capellans del arxiprestat.

Dins els actes populars des del 7 fins al 13, té lloc el XXV Cicle de Concerts Mare de Déu del Carme. En la primera jornada hi participà l’Agrupació Coral Oberta de Ponent-Coral Ramon Carnicer de Tàrrega i Coral Sant Joan de Penelles, començant amb els Goigs a la Mare de Déu del Carme, amb text de Mn. Climent Forner, i música de Jaume Vidal. Pronunciaren paraules inaugurals el P. Lluís Maza, Provincial dels Carmelites de Catalunya, i Alex Camps en nom de la Llar d’Avis del Carme, col·laboradora de les festes i que aquell mateix dia celebrà amb lluïts actes el seu 6è aniversari. També participen en el cicle desenvolupat en el claustre del convent del Carme, la Coral Joia de Maig d’Anglesola; Orfeó Nova Tàrrega; Coral Veus del Pla, de Mollerussa; Grup Verta i alumnes adults de l’Escola Municipal de Musica de Tàrrega i la Coral Bona Nova del Casal Cívic de Tàrrega.

El 20 de juliol se celebrarà Sant Elies Profeta i Pare-Inspirador de l’Orde del Carme, fent-se el ritus d’acolliment de nous membres de la Fraternitat Amics del Carme, missa, i el sopar de la Família Carmelitana. Tancant les festes el 27 de juliol hi haurà la Romeria al Clot dels Aubins, en el seu 82è aniversari, en el lloc del martiri dels Beats Carmelites de Tàrrega, amb rés del Rosari i processó. Enguany el recorregut del Viacrucis ha estat restaurat amb pintures de la passió de Jesús, les quals foren beneïdes en la romeria del proppassat Dilluns sant

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies