Celebració de la Festa de Sant Elies, Pare-Inspirador de l’Orde del Carme

Dins de les celebracions de les Festes del Carme de Tàrrega, el passat divendres dia 20, al capvespre i en el seu santuari marià, se celebrà amb tota solemnitat la festa de Sant Elies, profeta i Pare-Inspirador de l’Orde del Carme, quina jornada és dedicada també a la fraternitat carmelitana targarina.

Després de les Vespres, s’oficià una solemne missa presidida i predicada pel prior P. Manel Bonilla, i en quina homilia, entre altres coses, assenyalà “el profeta Elies i la Mare de Déu son els pilars de la família carmelitana”. Tanmateix se celebrà el ritu d’acolliment dels nous membres de la Fraternitat Amics del Carme, amb la imposició del escapulari,  l‘entrega de l’escut del Carme i un petit llibre sobre l’espiritualitat dels carmelites.

Abans es procedí a la benedicció del nou penó carmelita que presideix els actes religiosos i populars, acabant la missa amb el cant de l’Himne de la Perseverança.

Es tancà la jornada en un cèntric establiment amb la celebració del tradicional Sopar de la Família Carmelitana reunint a quaranta-set persones, en un animat fi de festa, sortejos, obsequi d’uns rosaris a tothom, i cançons, acabant amb el Cant dels Adéus.

Aquestes festes carmelitanes finalitzaran el capvespre del dia 27, amb la Romeria al Clot dels Aubins, fent-se un Viacrucis al lloc del martiri dels dotze Beats Carmelites de Tàrrega, en el seu 82è aniversari.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies