Bellpuig tindrà una sala dedicada a la Processó de la Mare de Déu dels Dolors

Segons fonts de l’Ajuntament de Bellpuig, aquest consistori té la previsió d’inaugurar, en la data del proper 15 de setembre, una sala d’exposicions dedicada a la Processó dels Dolors, que és una de les manifestacions religioses més importants de Catalunya, i el pòrtic de les celebracions de la Setmana Santa. La sala està ubicada en una bona part de l’antic escorxador municipal i estarà distribuïda en dos espais i un altell. En una d’aquestes sales es podran veure els sis Passos que desfilen en la Processó dels Dolors que obre els Dies Sants. Són el passos de: l’Oració, Natzarè, Trobada, Calvari, Pietat i la Mare de Déu dels Dolors, tots ells d’un gran valor històric i artístic.

El pressupost de l’obra és de 70.000 euros, dels quals 30.000 procedeixen del I’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, i la resta de l’Ajuntament de Bellpuig. Els treballs consisteixen en refer el paviment, parets i sostre amb abillament tèrmic. L’edifici estarà format per una planta baixa amb zona de recepció donant accés a una sala destinada als armats i a la sala d’exposició de 145,26m2, quedant un espai ampli i adequat per deixar-hi els passos. A la primera planta s’hi ha distribuït un altell amb 6 magatzems d’aproximadament 8m2 cadascun perquè cada pas pugui guardar-hi les vestes, guarniments i altres estris de la processó. Segons l’alcalde, Salvador Bonjoch, dita sala “permetrà guardar els elements de la processó, ara dispersos en cases de la població”. Així mateix el consistori ha cedit un altra part de l’edifici a l’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Ramon Folch.

Aquesta nova sala dedicada a la Magna Processó Penitencial dels Dolors de Bellpuig serà visitable durant tot l’any, i s’integrarà ampliant l’oferta cultural i turística ja existent d’aquesta vila de la comarca de l’Urgell.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies