La parròquia de Sant Guim de Freixenet fa un homenatge a Mn. Garriga

Coincidint amb la festa del Sagrat Cor, el divendres dia 8 de juny, Sant Guim de Freixenet va voler retre homenatge a Mn. Garriga, al cel sia, per ser l’impulsor, juntament amb als seus col·laboradors, de la Casa-Casal al costat de l’església.

La jornada començà a les 12 del migdia amb una missa festiva, commemorant la diada del Sagrat Cor, presidida pel bisbe Xavier Novell i concelebrada pels capellans de l’arxiprestat de la Segarra i els pares mercedaris de Sant Ramon.

En acabar, i en un acte molt emotiu, al vestíbul del Casal s’hi concentraren un bon nombre de persones que no es van voler perdre aquesta descoberta que posava de relleu el reconeixement del qui va ser el gran impulsor de la construcció d’aquest Casal fa uns seixanta anys, Mn. Garriga.

El rector de Sant Guim, Mn. Jaume Prat, va fer la presentació de l’acte. El bisbe Xavier Novell en la seva intervenció va destacar la capacitat i la visió de futur que tenia l’homenatjat i en va fer un valuós agraïment.

L’alcalde, Sr. Francesc Lluch, va fer una breu memòria de les diferents activitats que havia acollit l’espai en totes aquestes etapes des de fer-hi un col·legi, ser una casa de colònies, un alberg, fer-hi catequesi i altres múltiples funcions a infants i joves a nivell recreatiu i lloc de reunions i trobades de tot el municipi.

També intervingueren en l’acte Mn. Marià Canal, que va ser rector de Sant Guim i còmplice de la continuïtat d’aquest edifici. La Sra. Miracle Llorens, molt implicada en el projecte i propera a Mn. Garriga, i la Sra. Marta Trepat, membre del consell de l’escola Alba de Tàrrega.

Des de fa uns quants anys, l’edifici havia patit alguns desperfectes i deteriorament, com les teulades i les bigues afectades per aluminosi entre altres. Els serveis tècnics aconsellaven una rehabilitació per a poder-lo utilitzar. En aquest moment no es pot dir que el Casal estigui acabat, però sí que s’hi han fet les reformes estructurals necessàries per tornar a fer-ne ús encara que amb coses pendents. En l’actualitat dóna diferents serveis al municipi i allotjament a una família de refugiats ucraïnesos.

Finalment es va oferir un petit refrigeri als assistents tot valorant l’obra i la dificultat de recursos amb què s’ha construït.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies