Diada de sant Antoni de Pàdua, a Cervera

Com en anys anteriors, en arribar el dia 13 de juny, el barri de Sant Francesc, el gremi de la construcció i mots feligresos devots de sant Antoni de Pàdua, es prepararen per a celebrar la festa.

Els tres dies del tríduum de preparació, amb la celebració de l’eucaristia a les vuit del vespre, feren de recordatori per entrar a la festa.

La diada començà a les set del matí amb la missa d’acció de gràcies per tothom, però en especial pels paletes, ja que n’és el seu protector els 365 dies de l’any i en el seu treball de risc de cada dia. Unes dues-centes cinquanta persones hi van assistir, i després foren convidades a un petit esmorzar amb coca i mistela.

A la tarda, la missa vespertina, més de recolliment, va acabar amb els quatre dies intensos i únics d’activitat en el temple durant l’any.

Fent una mica d’història d’aquesta església, sabem que es va començar a construir l’any 1214, passant per a diferents etapes de vandalisme i destrucció. A dia d’avui seria necessària una profunda reconstrucció. Cal recordar que és la que té les dimensions més grans de la ciutat després de la de Santa Maria.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies