Verdú celebrà el 55è Aplec a la Font de Santa Magdalena

Com es ja costum el primer de maig, nombrosos devots de Verdú i d’altres comarques assistiren a la celebració del 55è Aplec a la Font de Santa Magdalena. Les inclemències del temps impediren que es fes al redós de l’antiga i petita capella situada a la Vall de Cercavins, molt a prop del castell de la població.

Així, la popular festa es traslladà al temple parroquial de Santa Maria de Verdú, on s’oficià una missa presidida pel capellà targarí mossèn Joan Viladot, encarregat de la mateixa. En l’homilia assenyalà, entre altres coses, “el sentit d’una festivitat dedicada a la dignificació del treball de l’home en aquesta diada de Sant Josep Obrer, un dia de germanor, amistat i alegria, en què la bondat del Senyor omple els nostres cors”. Les pregàries i cants acabaren amb la interpretació del Virolai.

La popular celebració continuà al Casal Verduní amb una cercavila a càrrec  de la Colla Gegantera i Grallera de Verdú acompanyant la Geganta Magdalena, declarada el 2017 com la Pubilla de la Font. Seguí una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega, amb la simpàtica col·laboració de l’Associació Amics de la Sardana de Tàrrega. A primera hora de la tarda es reuniren al voltant de les taules cent vint persones compartint un animat dinar de germanor.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies