Raid Goum, el camí cap a l’essència!

Fa gairebé ja deu anys que l’experiència goum va aterrar en els deserts espanyols de la mà d’uns aventurers italians que buscaven nous territoris on fer les seves marxes desèrtiques tot buscant l’essència del seu viure. Des de llavors, cada estiu, uns 40-60 joves han realitzat la mateixa aventura per les regions de Sòria, Guadalajara, Segòvia, i Saragossa.

El Raid Goum es basa en cins pilars fonamentals que donen un estil propi a aquestes marxes per llocs inhòspits i remots:

  • Desert: deixar les comoditats dels dia a dia, del nostre món actual, per endinsar-nos en el desert material i físic. Assolir la solitud amb un mateix, i només així valorar tot allò que ens envolta, i la força de voluntat d’un mateix quan és acompanyat per aquell que ens estima i empeny a actuar.
  • Camí: pelegrinar durant 160km en set dies, fent una mitjana de 20-25 km diaris, portant una vida nòmada, sense casa, amb paisatges nous cada dia on descobrir la llibertat que ens dóna el fet de ser humans.
  • Bellesa: redescobrir la bellesa de les petites coses, d’allò simple i natural que la naturalesa ens ofereix. Meravellar-se de la creació, d’un paisatge monòton on res sobresurt, del cel nocturn ple d’estrelles. La bellesa de les relacions humanes sanes, sense interessos; i d’un rostre amb somriure serè, en pau, d’amor.
  • Comunitat: sentir-te acompanyat per amics amb inquietuds i recerca com un mateix, en qui confiar en moments de dificultat en el camí, i també en l’ànima. Sentir el do del servei, i de ser servit amb sinceritat, sense ànim d’afany, de grandesa, sinó amb l’únic objectiu de servir estimant l’altre.
  • Fe: viure una setmana intensa en presència de Déu, emmirallant-se en la pròpia vida davant d’aquell que ens estima. Un moment important per prendre decisions en la pròpia vida, i re orientar-les cap als grans somnis i il·lusions que viuen en el nostre cor.

El goum és una activitat única que no deixa indiferent a tot aquell que hi participa i viu durant una setmana segons l’estil goumier, que uneix l’espiritualitat amb l’experiència física i sensorial del sentir-se viu i limitat. Aquells que sentiu la crida del desert  igual com el mateix Jesús, que l’Esperit el va impulsar a Mt 4, 1) podeu trobar les pròximes dates i formes d’inscriure’s o demanar més informació a la web  https://www.goum.es/

Informa: Marc Trulls, delegat de Joventut

Publicat el dins de Notícies