Nou Govern General de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell

En el XXIVè Capítol General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell que va tenir lloc a la comunitat de Peñagrande (Madrid) els dies 14 al 29 d’abril va tenir lloc la renovació del Govern General de l’Institut.

Les Germanes representants de tot l’Institut van escollir com a nova Superiora General, la Mare Laura Garione, argentina, que substitueix la Mare Irma Beretta. També van ser escollides com a Conselleres les Germanes Victoria Bertrán, Maria Luisa Álvarez, Aida López Hernández i Maria Lourdes Romero. La Casa Mare està a La Seu d’Urgell, on hi ha el sepulcre de la Fundadora la beata Anna Maria Janer i Anglerill, i la Casa Generalícia està ubicada a Rubí.

El dia 26 d’abril les germanes van compartir la celebració d’Acció de Gràcies a Déu pel nou Govern de l’Institut a la Basílica del Sagrat Cor del Cerro de los Ángeles (Madrid). Hi van celebrar l’Eucaristia i van viure un dia fratern amb profunda alegria i senzillesa. El diumenge dia 29 es va cloure el Capítol.

Actualment, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell és present a onze països: a Espanya, Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial. Es tracta d’una presència que es desenvolupa en diversos camps d’acció: escoles, hospitals i residències, missions, parròquies, pastoral en el temps lliure i altres apostolats compatibles amb el seu carisma.

Anna Maria Janer Anglarill va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera (Bisbat de Solsona) i va morir l’11 de gener de 1885 a Talarn (Bisbat d’Urgell). El 1859 va fundar, cridada pel Bisbe d’Urgell Dr. Josep Caixal, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a l’Hospital de La Seu d’Urgell. Les seves restes mortals descansen a la capella de la Residència Sagrada Família de La Seu d’Urgell des de 1961. El dia 8 d’octubre de 2011 va tenir lloc la joiosa cerimònia de beatificació a La Seu d’Urgell en una cerimònia presidida pel Cardenal Angelo Amato.

Publicat el dins de Notícies