Més d’una cinquantena de joves del nostre bisbat a l’Aplec de l’Esperit a Tortosa!

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’Aplec de l’Esperit a Tortosa, sota el lema “Crist és la Vida”! Més d’una cinquantena de joves de diferents poblacions del bisbat hi han participat.

Els joves es van desplaçar amb autocar, organitzat per la Delegació de Joventut, arribant el dissabte a mig matí a Tortosa. Allí van tenir una estona de temps lliure i després van dinar al parc Teodoro González, on posteriorment va tenir lloc la benvinguda i els primers actes.

A la tarda els joves es van dividir en dos grups: adolescents i universitaris fent activitats diverses.

Els adolescents van gaudir jugant al voltant dels cinc pous (amor, llibertat, imatge, diversió, poder) a través dels quals la societat ens invita a saciar les nostres sets. Un testimoni de cada pou els va fer adonar que no tot és tan “guai” com mostra la societat, i que realment ells només van saciar la seva set en Jesucrist. Després van assistir a la representació teatral de “Lifehouse – Everything” inspirada en el passatge de la samaritana. Finalment van compartir les emocions i experiències viscudes en petit grup.

Els universitaris, per la seva banda, van realitzar una gimcana de recerca pel llarg de la ciutat, la qual els conduïa finalment fins a una església, on  van escoltar un testimoni de vida, que ho havia deixat tot pel Crist.

Acabats aquests espais tots els joves es van reunir per celebrar l’acta central de l’Aplec, la Missa de Pentecosta, a la catedral de Tortosa, concelebrada per tots els bisbes i mossens. Va ser un moment joiós per celebrar amb germanor que Crist és la vida, i centre de tot el que fem.

Per acabar el dia de dissabte, el sopar va ser al seminari, on després va tenir lloc el concert de Worship Central, on tots els joves van poder gaudir i ballar amb les cançons de lloança. L’últim moment del dia va ser un instant d’adoració amb els cants de Worship.cat

El diumenge els actes es van centrar a la població de Sant Carles de la Ràpita. Un passeig per la platja va ser el teló de fons per a una dinàmica on els joves havien d’elegir entre dues situacions, i fer-se una foto representant l’elecció feta. Amb creativitat i imaginació van anar enviant les fotos a Instagram tot fent un concurs de la més original! Una catequesi va ajudar a que s’adonessin de les eleccions que tots fem a la nostra vida, i va convidar els joves a prendre la decisió de renunciar al mal, i dir sí al Senyor amb la renovació de les promeses del Baptisme. Aquest acte es va fer seguidament, i tots els joves que van voler van poder fer el signe del senyal de la creu amb aigua beneïda, demostrant el seu desig de cor de renovar el seu seguiment a Crist!

L’Aplec va finalitza, com no podria ser d’altre manera, tot cantant l’himne “Crist és la Vida”, compartint una paella per a dinar, i aquells que van voler amb un bany a la platja.

De camí de tornada els joves destacaven el bé que els havia fet poder participar de l’encontre, com van gaudir en els moments més festius i lúdics, també l’ajuda aportada per les reflexions i moments més catequètics, i sobretot veure i conèixer altres joves com ells seguint Jesús.

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de Notícies