Granyena manté les tradicions al Santuari de la Mare de Déu del Camí

 

El mes de maig sempre ha estat dedicat a Maria, la Mare de Déu, i Granyena manté viva aquesta tradició en el Santuari del Camí que tanta fè i devoció ha despertat al llarg dels segles pels favors rebuts en el transcurs de la història a tota la població i als seus voltants.

Els quatre diumenges del mes s’hi ha celebrat a les tardes el rés del rosari i l’eucarisia en acció de gràcies a la Mare de Déu del Camí, s’hi ha cantat els goigs i s’hi ha fet pregària a l ‘entorn de tota la comunitat.

La Coral Verge del Camí de Granyena ha fet lluïr les celebracions amb els seus cants. Les flors embelliren el recinte fent els actes més festius.

El Santuari està situat a un quilòmetre i mig del poble, a la carretera de Cervera, i està documentat del segle XII. Des del segle XVI hi sortejaren les trobades anuals, capítols, de la confraria assistencial de clergues de la població i rodalies. Aquestes celebracions van deixar la denominació de capítol per donar pas a l’aplec popular que s’hi va continuar celebrant un cop va desparèixer la confraria en el segle XIX. El Santuari va ser restaurat l’any 1912 per l’arquitecte modernista terrasenc Lluís Moncunill i Parellada.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies