Castellnou d’Oluges honora Sant Roquet en l’aniversari del Vot de Poble

Com cada any, en arribar al tercer diumenge de maig, Castellnou d’Oluges es prepara per honorar i festejar el seu patró, Sant Roquet, donant gràcies en la seva intersecció que el poble li va confiar.

Aquest any, semblant als anteriors, la festa començà amb una missa molt participada, seguida de la processó fins al pilar-monument aixecat per a l’ocasió i la causa i ubicat en la cara est del riu Sió, a 500 metres del poble. Allà se’n donà gràcies i es cantaren els goigs tot gaudint del verd dels camps en tot el seu recorregut.

Un suculent dinar de germanor i una llarga sobretaula arrodoniren la jornada.

Fent una pinzella a la història, aquesta ens diu que el motiu d’aquest vot va ser un xarrampió molt agressiu que la medicina d’aquell moment no va poder aturar. Va fer que en molt poc temps moríssin vuit infants d’edats diverses fins als dos anys. Avui, 136 anys després, Castellnou encara és fidel a aquelles creences i manté viva aquest diada dedicada al seu patró.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies