El bisbe Xavier administra els tres sagraments de la iniciació cristiana a Tàrrega

El dia de la festa de la Santíssima Trinitat l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega acollí les Confirmacions de sis persones d’11 a 12 anys, així com també el Baptisme i Comunió d’un adult. La celebració es feu el diumenge 27 de maig a la missa major, presidida pel Bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, acompanyat del rector mossèn Josep Maria Vilaseca i el seminarista Jordi Rui.

La solemne festa tingué la presència de padrins, familiars i membres de la comunitat parroquial. La celebració començà amb l’oració i unció del catecumen Joan José Dávila Huamani a l’entrada del temple. Feta la presentació dels confirmands pel catequista Oriol Sabé, pronuncià l’homilia el prelat, felicitant en primer lloc als nous confirmands, pares i padrins pel seu recorregut en el camí de la fe. Es referí al gran poder de l’Esperit Sant al qual hem d’invocar, ja que la força de l’Esperit ens ajudarà a apartar-nos del maligne; confiem en aquest gran poder perquè ens ajudarà molt en la nostra vida.

A continuació Joan José Dávila Huamani fou batejat a la pila baptismal amb la unció, imposició del vestit blanc i lliurament del ciri encès. Després tingué lloc la imposició de les mans als sis confirmands seguida de la cerimònia de la crismació, acompanyats del seus respectius padrins/es, fent després les pregàries. En el comiat de la festa s’interpretà pel cor Els àngels de la parròquia la cançó Worship Som molt més que vencedors.

El bisbe Novell entregà a tots els confirmands un pergamí recordatori de la Confirmació, una petita creu de fusta, una estampa de la patrona Mare de Déu de l’Alba i uns llibrets, seguint la foto de família de tots els confirmands, pares i padrins. Al mateix temple foren obsequiats tots amb un refrigeri de germanor.

En aquesta Confirmació de Tàrrega, plenament emotiva i viscuda, reberen el sagrament: Joel Castellà Tarragó, Òscar Daroca Pont, Pau Mas Creus, Paula Núñez Fernández, Júlia Pla Gomà, i Joan José Dávila Huamani. Aquest darrer també rebé els sagraments del Baptisme i l’Eucaristia.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep Maria Martí Carnicer

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies