Tàrrega celebrà el Viacrucis Penitencial

La Parròquia de Tàrrega celebrà el dia 30, Divendres Sant, el tradicional Viacrucis Penitencial, el qual durant més d’una hora va recórrer els carrers i places del centre de la ciutat, després de sortir des de la Plaça Major i retornar a la parroquial de Santa Maria de l’Alba.

Al davant la creu processional seguida per escolans, els tambors de la BAT, la formació dels Armats de Tàrrega, recuperats l’any 2016, i enguany ampliant-se el seu numero fins a la dotzena dels seus components, amb la novetat d’haver-se integrat un petit membre i dues dones a dita formació.

Després de la creu processional seguia la bandera de les Santes Espines portada pels capitans i pendonistes del 2017, la Creu de la Passió o dels Improperis, la històrica i gran bandera dels Pagesos, el Sant Crist de la Sang o dels Pagesos. Després venia el rector de Tàrrega, mossèn Josep Maria Vilaseca, acompanyat de cinc lectors, tancant la desfilada penitencial  la imatge de la Mare de Déu dels Dolors, i el seguici de les dones amb atxes.

Un moment molt emotiu d’aquesta Via Dolorosa fou l’encontre a la porta principal de l’església de la Mercè, mentre es resava la dotzena estació, entre el Crist dels Pagesos i la Verge de la Soledat que allí es guarda. Aquest Viacrucis Penitencial, recuperat farà ja dotze anys, ha tingut una notable participació de la feligresia targarina i altres, en una manifestació pietosa envoltada d’un gran fervor i silenci.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep M. Martí

Publicat el dins de Notícies