Localitzades a Verona les possibles restes del solsoní Arnau de Torroja

L’any 2016 va ser localitzat a l’església de Sant Fermo Maggiore a Verona un sarcòfag amb les restes d’un home d’edat avançada cobert amb un sudari de seda; malgrat la seva senzilla presentava esculpida la creu de l’orde dels templers en una de les seves cares. Aquesta troballa va posar de manifest que l’any 1184, el Gran mestre del Templers Arnau de Torroja, de viatge a Terra Santa havia mort a Verona.

Ara, el passat dissabte 21 d’abril van ser presentats els resultats d’aquesta troballa en un congrés historico-científic titulat “Il sarcofago ritrovato a Verona i templari” (El sarcòfag trobat a Verona i els templers) celebrat a Verona, després de nombrosos estudis on hi ha participat un grup d’estudiosos provinents de les universitat de Bolonya, Nottingham Trent i Barcelona.

Les jornades organitzades pel Museu Diocesà de Verona van comptar amb la participació de l’Arquebisbat de Tarragona i el Bisbat de Solsona amb representats del Museu Diocesà i la Comissió de Patrimoni.

La datació amb carboni 14 va revelar que les restes trobades eren d’un home d’edat avançada d’entre els anys 1020 i 1220, unes dates coherents amb l’època en la qual va viure Arnau de Torroja. Per confirmar la identitat de les restes trobades a Verona, caldrà comparar-les amb les d’algun parent i, per això, es pretén analitzar les d’un germà d’Arnau,  l’Arquebisbe Guillem de Torroja, enterrat a la catedral primada de Tarragona.

Informa: Comissió de Patrimoni

Publicat el dins de Notícies