Inauguració del Viacrucis al Clot dels Aubins, el Dilluns Sant

La tarda del dia 26, Dilluns Sant, fou una jornada especialment celebrada per la comunitat carmelitana amb ocasió de la restauració del Camí del Viacrucis al Clot dels Aubins, un lloc santificat pel vessament de la sang dels dotze Beats Màrtirs Carmelites de la comunitat de Tàrrega, morts la matinada del 29 de juliol del 1936.

Prop d’una seixantena de devots peregrinaren fins aquell indret participant del Viacrucis en aquell lloc santificat pel martiri dels dotze beats màrtirs carmelites. El presidiren el Pare Manel Bonilla acompanyat d’altres religiosos carmelites arribats de les comunitats de Barcelona, Terrassa i Olot, i familiars del beat Anastasi M. Dorca. Una tarda en què la pluja respectà la celebració. El P. Bonilla feu una introducció significant el fet de la renovació del camí del Viacrucis quedant així restaurat de la profanació i robatori de totes les creus de ferro i pedra, perpetrada un 5 de novembre de l’any 2008.

Així es féu la benedicció de les pintures realitzades sobre les lloses de pedra de les catorze estacions del Viacrucis i la de la Resurrecció, obra de l’artista Maria Àngels Azabal, nascuda a França i arrelada a les terres segarrenques. Aquestes són: “unes pintures de bellesa tendra que en cada quadre fan present l’amor generós amb el qual Jesús recorregué el camí de la creu, i que desvetllen sentiments espirituals”.

El feligresos allí aplegats participaren amb gran devoció recorrent les estacions de la Via Dolorosa, seguides del rés del Credo i d’una Oració per demanar la canonització dels Màrtirs Carmelites de Tàrrega-Cervera. Unes paraules del P. Manel Bonilla serviren per agrair públicament la bonica obra de les pintures de l’artista que ajuden la nostre fe. L’emotiva jornada es tancà amb el repartiment d’una estampa recordatori del Viacrucis al Clot dels Aubins del 26 de març de 2018.

Un fet que es el punt de partida d’un projecte destinat al embelliment i dignificació del lloc amb una plantada d’arbres i arbustos i l’endreçament i reforç dels seus murs .

Informa: Josep Castellà / Fotos: Ramon Sabartés

Publicat el dins de Notícies