Exposició sobre el bisbe Lasala al Museu Diocesà

L’any 2016, amb motiu del tricentenari del naixement del bisbe Lasala, la diòcesi de Solsona inicià el projecte de l’edició del manuscrit sobre la seva vida, obra de Mn. Costa i Bafarull, format en l’escola il·lustrada del prelat i deixeble seu.

Ambdós motius han portat el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona a reviure la memòria de qui fou el constructor del Palau Episcopal i de l’edifici diocesà en molts àmbits: el bisbe Rafael Lasala i Locela.

Conegut per ser un dels “bisbes il·lustrats”, durant el seu episcopat enfortí la diòcesi de Solsona fins a l’arribada de la crisi de l’Antic Règim i la seva obra fou un sòlid referent durant el procés de recuperació del bisbat a mitjan segle XIX.

L’exposició es durà a terme des del dia 26 de març al dia 15 d’agost de 2018.

Publicat el dins de Notícies

,