Projectes de Mans Unides per a l’any 2018

La campanya d’aquest any té com a lema «Comparteix el que importa». Compartir el que importa és posar en comú la nostra vida, els nostres béns i el nostre compromís per un món millor, en el qual els drets humans siguin respectats i on cada persona pugui disposar dels mitjans necessaris per viure amb dignitat.

És amb aquest propòsit que enguany Mans Unides del bisbat de Solsona s’ha compromès a finançar els següents projectes:

Projecte sanitari: Millora de l’atenció sanitària en una zona pobra de Mangochi, Malawi (Àfrica)

L’activitat principal de la població de Mangochi és la pesca, si bé alguns dels seus habitants conreen panís, arròs i mandioca a petita escala. La majoria de la població viu per sota el llindar de la pobresa amb menys d’un dolar al dia. El 55% de les dones i el 15% dels homes són analfabets. La majoria de la població de les àrees rurals ha de superar llargues distàncies per accedir a un centre de salut. El centre de salut objecte d’aquest projecte està a 44 km. del centre principal més proper. Els edificis estan malmesos, els sostres gotegen i les parets i els terres tenen profundes esquerdes que es van engrandint. Hi cal una renovació en profunditat. Han demanat a Mans Unides ajuda per efectuar obres als tres edificis de Consultes externes, Maternitat i Alberg de dones embarassades, a part d’altres arranjaments. La població local aportarà la neteja del terreny i la demolició de les latrines inservibles per a fer-ne de noves.

Beneficiaris directes: 19.620 pacients; import: 93.924 €

 

Projecte educatiu: Ampliació d’una escola de primària a Sierra Leona (Àfrica)

Mabesseneh és una comunitat de les afores de Lunsar a Sierra Leona. Les aules de l’escola actual estan molt saturades i, malgrat la demanda, no poden acceptar noves sol·licituds per manca d’espai. Actualment s’hi imparteix ensenyament a 790 alumnes en 12 aules, amb una mitjana de 65 alumnes per aula. La gestió de l’escola s’ha demostrat eficient aconseguint des del 2009 un 95% d’aprovats en els exàmens oficials. Per tal de satisfer la demanda i augmentar l’accés a l’educació primària, es fa necessari ampliar les estructures educatives de l’escola. Amb aquesta finalitat sol·liciten a Mans Unides la construcció i equipament de 6 noves aules i d’un bloc de latrines. La comunitat local col·laborarà aportant una part dels materials de construcció.

Beneficiaris directes: 300 alumnes que ocuparan les noves aules; import: 51.917 €

Llegiu el manifest de Mans Unides d’enguany:

Comparteix el que importa