Oratori coral sobre la Passió a l’església de Cardona

El proper Diumenge de Rams a la tarda, l’església de Sant Miquel i Sant Vicenç de Cardona acollirà novament la reposició de l’oratori coral sobre la passió i mort de Jesucrist, enguany rebatejat en llatí com a “Cardonensis Passio” . Una iniciativa  impulsada per la Coral Cardonina que, com en la passada edició, comptarà amb nous actors, episodis, muntatge visual i repertori musical. Les entrades anticipades es posaran a la venda aquest cap de setmana.

Les novetats d’un clàssic de la Setmana Santa cardonina

Aquesta iniciativa, que recull una llarga tradició de celebració litúrgica i musical de la Setmana Santa a Cardona, va néixer amb la voluntat de recollir i reformular aquest llegat centenari, parcialment conservat en viu fins avui dia per la Coral Cardonina  i àmpliament documentat als arxius musicals de la parròquia. A partir de l’estudi i la revisió d’aquest material, l’any passat, amb motiu de l’estrena de l’oratori, es van seleccionar algunes de les peces musicals més representatives dels diferents episodis de la Passió de Crist que s’havien conservat, per tal de donar cos a aquest a aquest nou oratori. Enguany, s’hi afegiran un total de 5 noves peces que la Coral Cardonina està treballant a fons sota l’incombustible mestratge del seu director Ovidi Cobacho Closa, ànima i principal artífex d’aquest projecte.

En el terreny dramatúrgic s’incorporaran també noves escenes corresponents a la Passió segons Sant Lluc, concretament les corresponents als anuncis de la mort i resurrecció de Jesús. Talment, el jove creador Albert Ferré està ultimant un muntatge que recollirà prop d’un centenar d’imatges d’obres plàstiques d’artistes de diferents períodes històrics inspirades en la Passió de Jesucrist i que permetran il·lustrar els diferents episodis de l’oratori amb una gran pantalla situada al creuer del temple de Sant Miquel.

Per a l’estrena i la posada en escena d’aquest nou oratori, un any més, sumaran els seus esforços diferents entitats, col·lectius i actius artístics del municipi. En primer lloc, els cantaires de la Coral Cardonina, encarregats d’interpretar el nodrit i exigent repertori musical, acompanyats a l’orgue per la jove pianista cardonina Francina Ribas Vicente. D’altra banda, com a narradora podrem comptar enguany amb la jove actriu cardonina Teresa Company en l’extens rol de l’evangelista. Al seu torn, el rol protagonista de Jesús de Natzaret recaurà enguany en el popular actor cardoní Salvador Campos, mentre que el rol principal de Pilat serà encarnat per Mn. Antoni Guixé, rector emèrit de la parròquia cardonina. Els diferents papers secundaris seran interpretats pels diversos actors i actrius que integren la Coral Cardonina.

La representació de l’oratori “Cardonensis Passio” es consolida així com una de les cites musicals anuals de la Setmana Santa cardonina i, talment com en passades edicions, s’integrarà dins el Cicle Música Sacra de Cardona que impulsa el consistori cardoní amb la col·laboració del Departament de Cultura.

La cita serà el proper 9 d’abril, a les 19.00h, al temple parroquial cardoní.

Les localitats anticipades es posaran a la venda el proper cap de setmana a l’Oficina de Turisme de Cardona (93 869 27 98), al preu de 8€. El mateix dia del concert s’habilitaran també taquilles a l’entrada del recinte i es vendran localitats a un preu de 10€.

Informa: Coral Cardonina