Divendres de pensament al Museu de Solsona

Ens fa molta il·lusió celebrar el primer lustre del cicle «Divendres de pensament al Museu»; aquesta proposta cultural s’ha convertit en una referència dins el territori, tant per la qualitat de les conferències com per l’assistència de públic, cada vegada més nombrós i més divers.

Tot això ens anima a proposar una cinquena edició que sigui, almenys, tan ambiciosa com les anteriors. Després de cinc anys, aquest cicle ha agafat cos. En aquest cas, proposem que l’eix vertebrador de les conferències sigui la idea de barroc, no entès únicament com una època o estil artístic, sinó en les seves manifestacions més diverses. Ens acostarem a aquesta idea des de quatre camps diferents: art, territori, folklore i literatura.

Les conferències tornaran a tenir lloc durant quatre divendres de quaresma (entre el 15 de març i el 5 d’abril de 2019) a les set del vespre. Com en les edicions anteriors, el cicle entra en sintonia amb l’any litúrgic, atès que convoca els assistents cada divendres de quaresma a reflexionar sobre el món i les idees que fem servir per entendre’l.

Raül Garrigasait i Víctor Pérez, coordinadors

DATES I CONFERÈNCIES

15 de març- 19 h

Qui té por del Barroc? Diàleg sobre les reticències a la imatge del Barroc.

A càrrec de Joan Bosch i Francesc Miralpeix.

 

22 de març – 19 h

Improperis. L’evolució d’una identitat, del Barroc als nostres dies.

A càrrec de Jaume Cuadrench amb la col·laboració de Carles Freixes i Albert Fontelles.

 

29 de març- 19h

La reinterpretació contemporània del Barroc en poesia.

A càrrec de Dolors Miquel.

 

5 d’abril – 19h

El camp de sota.

A càrrec de Perejaume.