Certamen Marià (literari i audiovisual) de l’Acadèmia Mariana de Lleida

El dia 1 d’octubre de 2017, al Paranimf de l’Acadèmia Mariana de Lleida tindrà lloc, com cada any, el Certamen Marià (literari i audiovisual).

La finalitat de l’Acadèmia és la d’honorar la Mare de Déu i aprofundir i estendre el coneixement de les seves excel·lències i glòries mitjançant la literatura i les belles arts.

Per acomplir aquesta finalitat, des de la fundació de l’Acadèmia, l’any 1862, s’han organitzat uns jocs florals (els segons de Catalunya després dels de Barcelona, i els únics dedicats a la Mare de Déu) coneguts com Certamen Marià (literari i audiovisual).

Per tal d’honorar la Verge des de les diferents advocacions, cada any s’invita la patrona d’un indret diferent per tal que el certamen sigui en el seu honor. Per l’edició d’enguany, s’ha convidat a participar la imatge de la Mare de Déu de Fàtima del Santuari de Tàrrega.

El certamen s’inicia amb l’aportació del mantenidor que desenvolupa un tema marià en el que fa referència a les circumstàncies que concorren en el moment actual, tant a nivell social, religiós o de l’espiritualitat de les persones. Segueix l’entrega de premis i tot seguit es gaudeix d’una vetllada literario-musical. Aquesta vetllada acostuma a estar protagonitzada per importants corals, grups musicals,… pel general de les contrades de la marededéu convidada.

El jurat del certamen acostuma a estar format per personalitats del món literari, acadèmic i cultural, la publicació del qual es farà en el mateix acte d’entrega de premis.

Els interessats en participar-hi poden consultar les bases del Certament en el Quatríptic informatiu