425 anys de l’Església de Solsona

El dia 1 d’agost de l’any 1593, el papa Climent VIII, a petició del rei Felip II,  va crear la diòcesi de Solsona. Enguany es compleixen els 425 anys d’aquesta efemèride; els actes de celebració tindran lloc el dia 2 de setembre de 2018.

Aquesta celebració, del dia 2 de setembre, constarà d’una eucaristia solemne a les 6 de la tarda presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, i concelebrada pel bisbe de Solsona, el bisbe de Vic i el bisbe d’Urgell. Després hi haurà una ballada de sardanes i celebració a la Plaça Palau. Hi sou tots convidats!

El dia abans, dia 1 de setembre, el Museu diocesà i Comarcal inaugurarà l’exposició “Alba: més de 400 anys d’indumentària litúrgica”. El Museu farà també jornada de portes obertes el mateix diumenge dia 2 de setembre.

A més a més d’aquests actes, des del bisbat de Solsona s’està preparant la producció d’un curt documental (25-30 minuts) per donar a conèixer com va ser creada la diòcesi, el paper que ha tingut en el context de la història de Catalunya i l’evolució de la societat. Anirem informant.

Història del bisbat-versió curta

Història del bisbat-versió llarga

Una mà, la mà de cadascun de nosaltres,

perquè entre tots, amb l’esforç de tots, s’ha construït el bisbat