La Coral Cardonina deixa empremta a Calahorra

La Coral Cardonina ha protagonitzat un intens cap de setmana a la capital de la Rioja Baixa, on va rebre entusiastes mostres d’estima i reconeixement de part de nombroses persones i entitats calagurritanes.

La vila de Cardona i la ciutat riojana comparteixen uns vincles històrics forjats pel patronatge dels sants Celdoni i Ermenter, legionaris romans que abraçaren la fe cristiana, motiu pel qual foren martiritzats a Calahorra el segle III de la nostra era. A Cardona es conserven part de les seves relíquies d’ençà de les acaballes del segle XIV, on s’han venerat ininterrompudament fins avui dia. Els darrers anys, les entitats cardonines i calagurritanes encarregades de vetllar pel seu culte han estret els seus vincles, amb diferents visites als respectius municipis, un agermanament al que també s’han sumat les principals formacions corals d’ambdós localitats.

L’any 2017, l’Orfeó Calagurritano fou convidat a participar a la 5a. edició del certamen Cardona Canta i a les festes de tardor dels Sants Màrtirs cardonins. El passat cap de setmana, els cantaires cardonins van participar activament del programa d’actes oficial de les festes patronals calagurritanes, amb dues actuacions als principals temples religiosos dedicats als populars sants locals.

El dissabte al vespre, la Coral Cardonina va oferir un concorregut concert l’església dels “Santos Mártires”, on van desglossar un programa de peces polifòniques, espirituals negres i cançons tradicionals d’arreu i catalanes intensament aplaudit per les de prop de quatre-centes persones que atapeïen el temple. Al finalitzar el concert el públic va ovacionar dempeus als cardonins, els quals van recompensar les efusives mostres d’afecte entonant l’himne dels Sants Màrtirs calagurritans, al qual se sumaren els cantaires de l’orfeó local.

Diumenge, cantaires i membres de la comitiva cardonina van participar de la processó i la missa solemne en honor als sants patrons. Durant el recorregut pels carrers de la ciutat, el s membres de la “Cofraria de los Santos Mártires de Calahorra” van oferir portar les relíquies als cardonins i a les cardonines (feia més de 20 anys que cap dona no les portava!), cosa que va despertar una gran emoció als catalans. Ja a la catedral, la Coral Cardonina i l’Orfeó Calagurritano van solemnitzar l’ofici religiós amb lluïts cants. En finalitzar els actes, membres del col·legi presbiteral i autoritats locals van felicitar i agrair als cardonins la seva participació a les fetes d’hivern, tot emplaçant-los a una nova visita. Per la seva part, els cantaires calagurritans van oferir-los-hi un dinar de comiat que va aplegar més d’un centenar de comensals.

Informa: Coral Cardonina

Publicat el dins de Notícies