Jornades de Montserrat “L’Església catalana: present i futur”

Els passats dies 2 i 3 de gener es van dur a terme, a Montserrat, unes jornades de reflexió referents al present i futur de l’Església catalana.

Les jornades van estar organitzades per la Càtedra de Teologia Pastoral “Arquebisbe Pont i Gol”, i el seu objectiu va ser reflexionar –a través del document “L’Església catalana: present i futur” publicat en el numero 243 dels quaderns de pastoral- sobre els reptes que ha d’assolir l’Església catalana. Aquest document va ser elaborat a Montserrat el mes de març del 2018 per una comissió presidida pel Pare Abat i formada per diferents persones representatives de l’Església catalana.

El denominador comú d’aquestes jornades va ser la joia de viure la fraternitat, el desig comú de veure una Església catalana enfortida, viva i amb una forta incidència en la societat actual. L’esquema de treball va estar dividit en quatre dels temes que formen part del document: “La ubicació de l’Església en la Catalunya d’avui”, “Els reptes de l’Església catalana”, “Les esperances de l’hora present” i “Els camins de futur: línies de força i propostes”. A través d’una breu ponència es van centrar els punts principals de cada apartat, els quals després es van debatre en grups petits de treball, acabant amb una exposició de tots els grups en plenària.

Les jornades van ser presidides pel Pare Abat de Montserrat, i hi van participar trenta-quatre persones dels diferents bisbats catalans representatives de diferents àmbits de la nostra Església, com ara: el degà de la Facultat de Teologia, Mn Joan Planelles; el rector del AUSP, Mn Armand Puig; el director de la CTP, Mn Daniel Palau; la presidenta de l’Institut Borja, Margarida Bofarull; Mn Xavier Morlans, altres mossens, religiosos i laics amb responsabilitat pastoral.

Mn Joan Planelles, un dels ponents, va fer referència al “Sensus Fidelum” en quan va dir que la càtedra ha cercat per aquestes jornades de reflexió una expressió del Poble de Déu, doncs; “És bo que la càtedra convidi a persones que no són teòlegs, ja que entre tots fem la teologia pastoral”.

Informa: Teresa Valero i Melgosa, Càtedra de Teologia Pastoral “Arquebisbe Pont i Gol”

 

Publicat el dins de Notícies