Estrena de la versió musical de “El Poema de Nadal”, a la Parròquia de Tàrrega

Dins el cicle de les festes de Nadal, l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, la nit del 4 de gener, fou l’escenari de l’estrena al nostre país de la versió musical del popular El Poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, tot commemorant el 125è aniversari del seu naixement.

Aquest esdeveniment artístic que aplegà a un nombrós públic local i de comarques, anà a càrrec de la Coral Oberta de Ponent, integrada per membres de les formacions de la Coral Ramon Carnicer de Tàrrega i de la Coral Sant Joan de Les Penelles, i altres cantaires lleidatans, tots sota la direcció del music lleidatà Vicenç Perera.

Aquesta nova peça musical és fruit del treball de deu anys del mestre i compositor Vicenç Perera, estant dividida en tres parts amb una durada de dues hores, constant de dos mil cinc-cents compassos, amb trenta solos i tres recitadors. La presentació d’aquest gran treball musical fanà a càrrec del seu mateix autor, detallant cadascuna de les parts de l’obra, acompanyada d’unes adequades projeccions, que ressaltaren l’alt nivell de l’audició carregada d’espiritualitat i lirisme. Intervingueren vuit solistes, vint-i-dos músics pertanyents a diversos conservatoris lleidatans i a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, i una massa coral integrada per quaranta-dues veus. Aquesta especial estrena fou molt celebrada pels assistents al primer temple targarí que la premiaren amb perllongades ovacions .

Cal dir que també aquesta creació musical fou presentada el diumenge dia 30 del passat desembre, en un altre concert al cinema Kursaal de Les Penelles, quin auditori premià amb llargs aplaudiments al seu compositor i director Vicenç Perera.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies