Festa Major del Santuari de Fàtima de la ciutat de Tàrrega

El Santuari de Fàtima celebrà la tarda del dissabte 6 i el matí del diumenge 7 d’octubre la Festa Major de 2018, coincidint amb la Mare de Déu del Roser. Els antecedents els trobem en les arrels de l’obertura d’aquest santuari marià, inaugurat amb gran solemnitat l’11 de novembre de l’any 1956.

El capvespre del dia 6 es feu el rés del Sant Rosari, seguit de les Vespres en honor a la Mare de Déu i acabant amb l’adoració al Santíssim. Al final  mossèn Vilaseca beneí uns pins de la Verge de l’Alba, patrona de la ciutat, els quals foren repartits entre el fidels targarins i altres de poblacions veïnes.

Després s’oficià una solemne eucaristia concelebrada, presidida pel rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, junt amb mossèn Josep Camprubí, i el diaca permanent Joan Novell. En l’homilia significà entre altres coses: “Deu ens demana coses que podem fer realitat perquè amb la seva gràcia i ajuda ho fan possible unides al nostre esforç”. També digué: “Maria va ser la gran portadora de la salvació del món i per això hem de donar-li gràcies en tot moment per la seva confiança, generositat i entrega absoluta” .

La celebració tingué la participació de la Comunitat de Monges del Monestir de l’Amor Diví de Tàrrega, amb cants de les veus parroquials. A l’acabar, el devots feren el besamans a la Verge mentre s’entonava la tradicional Ave de Fàtima.

L’endemà diumenge dia 7 celebrà la missa el carmelita P. Manel Bonilla amb la presència de comunitat monàstica, devots de la barriada que porta el nom de Fàtima i altres feligresos. A la sortida de la missa, l’Associació de Veïns de la Barriada de Fàtima obsequià a tots els assistents amb un refrigeri popular.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies