El Bisbat de Solsona prepara un documental sobre la història dels seus 425 anys

En el marc dels 425 anys de la creació del Bisbat de Solsona, s’està preparant un curt documental (25-30 minuts) per fer conèixer al públic generalista el paper que ha jugat aquesta diòcesi en el context de la història de Catalunya i l’evolució de la societat. El documental repassa els moments claus en la història del bisbat i en les accions dels seus protagonistes, i ho fa partint d’una òptica actual i una interpretació contemporània.

Un conductor d’excepció, el popular actor Pep Cruz, ha passat per alguns dels llocs més representatius del territori i ha parlat amb les persones que, amb el seu testimoni o el seu coneixement, poden aportar punts de vista heterogenis, diversos i complementaris per entendre millor què significa, què ha significat i què pot significar una diòcesi com la solsonina.

Alhora, establirem un paral·lelisme entre els escenaris actuals i els passats, un lligam entre geografia i història que val la pena conèixer: “llocs on han passat coses”. No compartim temps amb els fets del passat però, afortunadament, sí que compartim espai. Interpretar el passat in situ pot ser un exercici extraordinàriament emocionant.

Els dies 21, 22 i 23 d’agost van començar a rodar-se les escenes protagonitzades per l’actor Pep Cruz, el qual va anar voltant per tota la diòcesi des de Bellpuig passant per la Segarra, el Solsonès i el Berguedà fins arribar a Saldes, al bell mig del Pedraforca. L’actor acompanyat de l’equip de gravació va parlar amb diferents capellans i historiadors i, evidentment, amb el bisbe Xavier Novell.

Aquest documental, que culminarà abans d’acabar l’any 2018, està realitzat per l’empresa de comunicació creativa e2s.

Informa: Redacció

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies