Voluntariat de joves a Alacant

Del 15 al 29 de juliol un grup de vint joves del nostre bisbat van anar a Alacant a realitzar un voluntariat. El voluntariat principalment consistia en organitzar un casal d’estiu durant els matins per als nens i nenes de l’escola Ntra. Sra. Carmen de Casalarga durant aquells dies.

L’eix del casal d’estiu va ser les aventures de “Toni el Petit Lladregot” que van teatralitzat, i servien de guia per a la resta d’activitats que feien durant la jornada: l’oratori, els jocs i dinàmiques, i l’espai de la falda del rei. Va ser molt divertit i emocionant compartir aquest temps amb els nens i nenes, als quals per primer cop se’ls hi oferia aquest possibilitat durant l’estiu, i van respondre amb moltes ganes de jugar i divertir-se.

Per les tardes van ajudar en altres voluntariats en diversos punts de la ciutat: una residencia d’ancians on amenitzaven les tardes d’oci; ajudant les monges del Cottolengo, resant el rosari, servint sopars, i altres tasques de la llar; a casa Veritas compartint temps i dinàmiques amb persones amb el VIH; acompanyant el rector de la parròquia a casa de malalts i celebrant l’Eucaristia.

Els caps de setmana va haver-hi temps per conèixer llocs interessants d’Alacant i rodalies: pelegrinar fins al Santuari de la Santa Faz; fer turisme pels pobles de Guadalest i Altea; el castell i les platges d’Alacant; visita turística per Orihuela, on van visitar la universitat, la catedral i museu diocesà, església de Santa Justas y Rufina. Una de les tardes van tenir l’oportunitat de saludar el Bisbe Mons. Jesús que es va preocupar per conèixer la tasca que estaven fent i com ho estàvem vivint, i van compartir un temps d’oració.

El grup de joves van ser acollits a la parròquia del Carmen del mateix barri d’on depèn l’escola, i van ser molt ben tractats per les diverses famílies que els van preparar els diversos àpats, i moments per compartir. Agrair molt especialment al mossèn de la parròquia, Mn. Pepe, per tota la dedicació i temps que va oferir en tot moment i per donar la possibilitat de fer aquests voluntariats, i igualment a tots els professors de l’escola per obrir-nos i deixar a la disposició dels joves tot el material i confiança amb els nens i nenes.

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de Notícies