La Capella del Claustre estrenarà ascensor per la Festa Major

Aquestes setmanes d’estiu, la capella del Claustre de la Catedral de Solsona ha vist alterada la seva rutina diària amb motiu de les obres que s’estan fent per instal·lar un ascensor fins al Cambril de la Mare de Déu.

Segons ha explicat Mn. Josep M. Besora, administrador del Claustre, “aquesta és una inversió necessària per facilitar l’accés a aquelles persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes i que, per aquest motiu, no poden pujar al Cambril a estimar la Mare de Déu”.

Per construir l’ascensor, ha calgut fer obres a la sagristia. Aprofitant que s’ha fet la caixa de l’ascensor, s’hi ha reformat un petit quartet que hi havia, el qual disposarà a partir d’ara d’una pica d’aigua i un espai per guardar el material de neteja i floristeria.

L’ascensor que s’habilitarà tindrà una capacitat de 8 persones i 650 Kg, i ha suposat. també, adaptar i millorar la instal·lació elèctrica. Un cop a dalt al Cambril, s’habilitarà també unes rampes d’accés per superar el darrer graó fins als peus de la Mare de Déu.

Alhora, s’aprofitarà per fer unes millores en la il·luminació de la capella, mitjançant leds i punts de llum, que dotaran d’una major claror al temple, fins i tot quan no s’encengui la llum principal. I com que aquesta millora en la llum permetrà gaudir més del retaule barroc del Claustre, un cop finalitzades les obres, a l’agost, es procedirà a fer una neteja del retaule, a càrrec de professionals restauradors, per recuperar els vius colors originals d’aquesta delicada obra artística.

És previst que les obres es puguin estrenar “oficialment” el primer dia de la Festa Major d’enguany, el 7 de setembre.

Canvi de lloc a les Misses del Claustre

Amb motiu de les obres, la Capella del Claustre ha quedat tancada als fidels provisionalment aquestes setmanes d’estiu, i les corresponents Misses del Claustre se celebren a la Catedral.

Uns 120.000 euros de pressupost

El cost total de les obres ascendeix a uns 120.000 euros, una quantitat que assumeix la Confraria del Claustre amb els seus propis recursos, del fons que té per a contingències i necessitats. Amb tot, no descarten buscar ajuts i subvencions, per no haver de gastar tots aquests fons propis. Així mateix, els fidels poden fer donatius o aportar a les col·lectes en uns sobres que hi ha per les obres del Claustre.

Informa: Ramon Estany

Publicat el dins de Notícies