Setmana de la Família i de la Vida a les diòcesis amb seu a Catalunya

La setmana de l’1 al 10 de març de 2018 totes les diòcesis amb seu a Catalunya celebraran la SETMANA DE LA FAMÍLIA I DE LA VIDA.

Amb el lema “L’Evangeli de la família: Joia per el món” volem manifestar que l’amor viscut dins la família és el que ens fa experimentar més alegria i ens estimula a estimar-nos més, a compartir les nostres il·lusions i neguits i a obrir-nos al món que ens envolta dins del qual estem immersos.

El lema és el mateix que el de la propera IX Trobada Mundial de les Famílies, que tindrà lloc a Dublín, del 21 a 26 del mes d’agost. Així doncs, no tan sols volem fomentar la joia de viure en família dins la quotidianitat sinó, a més a més, volem donar a conèixer tan important esdeveniment per tal de sensibilitzar i animar a que el màxim nombre de famílies cristianes es decideixin a participar en la Trobada Mundial.

Les famílies volem ser-hi presents dins d’una societat més oberta, plural, i diversa culturalment. Una societat amb un millor accés a l’educació i la sanitat, amb major igualtat entre homes i dones, més solidaria i compromesa, atenta i acollidora amb els nouvinguts que truquen a les nostres portes arribats per diverses vies, sovint il·legals, fugint de guerres, perseguits per diverses causes: política, per la seva fe, també com a conseqüència de l’execrable tracta de persones… però sempre amb la seva dignitat d’ésser humà, mereixedora de ser tractats com a germans nostres. Una societat més informada, globalitzada i ràpidament connectada. Que dóna gran importància a la immediatesa, on, a banda d’estar en un món més comunicat, ha augmentat l’aïllament, la solitud i l’egoisme.

Ens preocupa comprovar en la nostra societat un increment més gran de l’individualisme, del consumisme i de l’usar i llençar que sovint es manifesta en la pèrdua dels valors. Volem ser impulsors de la vida humana en tots els seus estats vitals des del moment de la concepció fins a la mort natural. Volem vindicar el lloc dels ancians a l’entorn familiar i a la mateixa societat, d’aquells que sovint són exclosos quan no es consideren productius. Des de la família cristiana volem ser resposta acollidora on cadascú es valorat per ser qui és, independentment de com és o què ens pot aportar. Vindiquem el paper de bon samarità que fa la família per a aquells que tenen menys o que són exclosos per una salut precària.

Observem que en ocasions es dóna més importància al projecte personal, laboral o professional que al del matrimoni i la família. Això comporta una falta de projecte comú i de compromís de família. Provocant -de vegades- un clima social que limita l’amor a una experiència dèbil i superficial.

També ens preocupa observar una societat marcada per la velocitat i la provisionalitat, amb una falta de temps i espai per al diàleg profund i gratificant, per al silenci, la interioritat i la espiritualitat.

En definitiva, una societat amb falta de sentit de transcendència i amb poca formació espiritual. Que impregna tots els àmbits socials, fins i tot l’educatiu on es tendeix a eliminar aquest sentit com quelcom contrari a la raó. En aquest context, ens costa trobar un llenguatge per acostar a les persones la transmissió de la fe.

Però només des de la mateixa alegria de l’amor viscut en família, viscuda com vocació de l’amor als altres i a la santedat personal, és on podrem trobar el suficient coratge per acollir, acompanyar i ajudar a discernir aquelles parelles i famílies  que es troben amb dificultats. També aquest “caliu familiar” ens ajuda a formar-nos com a persones, educar en la vida, i ens dóna eines per afrontar el present i l’avenir.

Delegació de Família i Vida del Bisbat de Solsona.

Per a més informació,  podeu adreçar-vos al vostre bisbat o parròquia.

Descarregueu-vos els materials:

Llibret de la Setmana Catalana de la família 2018

Presentació

1a catequesi

2a catequesi

3a catequesi

4a catequesi

5a catequesi

6a catequesi

7a catequesi

 

 

 

Publicat el dins de Notícies