Defunció de Mn. Joan Bagà i Ballús

El passat dia 24 de febrer va morir Mn. Joan Bagà i Ballús, a l’edat de 87 anys, prevere missioner del bisbat resident a Xile.

Després d’uns quants dies de tràmits, finalment el cos del difunt ha arribat a Torà, el seu poble natal.

Demà dissabte dia 3 de març, a les 11 del matí, tindrà lloc l’enterrament a l’església parroquial de Torà.

Mn. Joan Bagà va néixer a Torà el dia 3 de juliol de 1930.

Va iniciar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona l’any 1944. Va ser ordenat prevere el dia 18 de juliol de 1954.

Durant els seus primers anys de ministeri va servir pastoralment les parròquies de La Coromina, Mollerussa i, ben aviat, l’any 1958 va marxar cap a Santiago de Xile per fer de consiliari de la Joventut Obrera Catòlica. L’any 1961 fou nomenat Director del departament  de Relacions Públiques de l’arquebisbat de Santiago.

L’any 1988 és nomenat Vicari general del bisbat de Solsona i torna a residir a la diòcesi fins a la mort del bisbe Moncadas. L’any 1989 marxa novament a Santiago.

En la diòcesis xilena, va desenvolupar una reforma general de l’economia i alhora va desplegar una gran tasca en la publicació de llibres i material religiós per divulgar el pensament cristià.

Des de la diòcesi volem agrair a Mn. Joan tots aquests anys dedicats al ministeri presbiteral, tant a Xile com al nostre bisbat. Preguem per ell i que el Senyor el tingui a la seva glòria. Descansi en pau.

 

 

Publicat el dins de Notícies