Trobades vocacionals per a nois organitzades per la delegació de Vocacions

Els dies 4 i 5 de gener, la delegació de Vocacions del bisbat va organitzar una trobada vocacional per a nois, en edat a partir de 1r de batxillerat. La trobada es va fer al santuari de Lord, aprofitant la bellesa del lloc, l’acollida que brinda el santuari i, també, més en particular, aprofitant el fet que un dels membres del santuari està estudiant al Seminari Major Interdiocesà, des d’aquest setembre, com a seminarista de Solsona.

Al llarg de l’any, la delegació mira d’organitzar dos tipus de trobades. D’una banda, hi ha les “trobades vocacionals” que es fan un cop al mes, en format de diumenge a la tarda, i habitualment al Seminari de Solsona. Aquestes trobades s’adrecen a nens a partir de 5è de primària i tenen l’estructura següent: partit de futbol, berenar, catequesi o testimoni, i pregària final. D’altra banda, hi ha les “sortides vocacionals” que es fan més esporàdicament (majoritàriament en vacances escolars) i que s’adrecen a nois més grandets (a partir de 1r de batxillerat). Aquestes sortides acostumen a consistir en una excursió a la muntanya (o de descoberta d’algun indret interessant) i van acompanyades per moments de pregària i conversa sobre temes diversos importants per a la vida cristiana.

Tant unes trobades com les altres tenen el mateix objectiu: oferir als nens i nois del nostre bisbat un espai simpàtic, i alhora sincer i profund, en el qual poder descobrir què vol dir “seguir Jesús” i anar amb Ell, junt amb d’altres a qui Ell crida.

Des de la delegació de Vocacions, animem a preveres, consagrats, famílies i laics a col·laborar amb aquesta tasca (potser discreta en nombre de participants, però certament important), ja sigui animant alguns nois a participar-hi o pregant perquè Déu ens beneeixi amb sants pastors per a les nostres comunitats, mossens que siguin a la vegada deixebles i missioners.

Informa: Delegació de Vocacions

Publicat el dins de Notícies