Santa Maria de l’Alba de Tàrrega acollí el Concert de Reis de l’Agrupació Coral Oberta de Ponent

L’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega fou el marc, la nit del passat 6 de gener, del tradicional Concert de Reis ofert per la Agrupació Coral Oberta de Ponent, amb l’assistència d’un nombrós públic de la ciutat i rodalies omplint la nau principal del temple.

La massa coral estava integrada per les formacions de la Coral Ramon Carnicer de Tàrrega i la Coral Sant Joan de Penelles, aplegant una trentena de veus, junt a la formació de set músics del Grup Instrumental de Cambra. Com a solistes intervingueren les sopranos Maria Jesús Castell i Eva Maria Ruiz; Tere Udina, mezzo; Oriol Ubach, tenor; Néstor Pindado, baríton i Enric Arquimbau, baix; tots ells sota la direcció de Vicenç Perera.

Després d’unes paraules de presentació per Maria Amor Farrè, presidenta de la Coral Ramon Carnicer, s’inicià la primera part del repertori interpretant-se sis temes d’evocació nadalenca, entre altres peces: Si el món és ple de gebre, de J.S. Bach; Cançó de bres de Maria, de Max Reger; La cançó del timbaler, de Katerina K.Davis, la qual fou repetida; i Diada de Reis, de M. Mayral.

En la segona part s’escoltaren, entre altres, el Salm 42, música de Fèlix Mendelsshon; Que vinguin els pallassos, de Stephen Sondheim; L’ocell de llibertat, text i música de Vicenç Perera; i al final com ja es una tradició Al jardí del monestir d’Albert W. Ketèlbey.

Acabà aquesta audició d’uns vuitanta minuts amb la interpretació de la coneguda Santa Nit, participant-hi també els assistents a la gala. Al concert hi eren representats del consistori encapçalats per l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el regidor de cultura Raül Palacios;  i el rector Josep Maria Vilaseca. Al llarg d’aquest celebrat concert de reis en la seva sisena edició s’escoltaren llargs aplaudiments del públic premiant les escollides interpretacions.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies