Nota del Bisbe de Solsona sobre el referèndum d’ahir

M’adreço a tots els fidels de la diòcesi i a tots els ciutadans que resideixen als pobles, viles i ciutats dins dels límits d’aquesta demarcació eclesiàstica, per manifestar la meva opinió sobre la jornada d’ahir.

  1. Segons la informació que disposo, gràcies a Déu, no hi va haver cap agressió policial davant dels col·legis electorals situats dins dels límits de la diòcesi de Solsona. Amb tot, molts vàrem patir pel que veiem per televisió i per les xarxes socials pel temor que, a mesura que avançava la jornada, els escamots policials arribessin a casa nostra. Milers de vosaltres i dels vostres fills i néts estàveu disposats a resistir pacíficament a les portes dels col·legis de les nostres capitals de comarca i viles més poblades.
  1. He pregat i prego per a la prompta i completa recuperació de tots els ferits. Demano també al bon Déu, que faci davallar als cors de creients i no creients un esperit de perdó i de persistència en la no-violència.
  1. Admiro la valentia i la resistència pacífica d’aquells que varen defensar l’exercici legítim del dret a l’autodeterminació del nostre poble i condemno tots els actes violents que es van produir, especialment aquells comesos per “servidors públics”.
  1. Entenc i respecto a tots aquells que per conviccions personals, per desacord amb les condicions amb les quals es duia a terme el referèndum o per por, ahir no varen anar a votar.
  1. Demano a tots els polítics que articulin una sortida pacífica i justa per a la nació catalana, respectant els drets legítims d’aquest poble, entre els quals sobresurt el dret a l’autodeterminació, sense ignorar tot el que ha passat i tenint en compte el resultat de les urnes.

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone