Inauguració de la Font de Mn. Josep Garriga Sampons, al Parc de Sant Eloi

Sota l’organització de la Comissió d’Homenatge a Mn. Josep Garriga, en col·laboració de l’Associació Amics de l’Arbre i  l’Ajuntament de Tàrrega, el migdia del dissabte 28 d’octubre s’inaugurà la font que porta el seu nom al Parc Municipal de Sant Eloi. La iniciativa impulsada per l’Associació Alba–Fundació Alba Futur, Frater, Càritas de Tàrrega, Fundació Tutelar Terres de Lleida, Grup Missions i Mans Unides, la Parròquia Santa Maria d’Alba i la Parròquia Sant Pere del Talladell, té l’objectiu de constituir un ampli reconeixement a la figura i tasca de Mossèn Garriga, fill adoptiu de Tàrrega, qui fou rector de la parròquia al llarg de 37 anys (1964/2001), i decidit impulsor de diversitat d’iniciatives adreçades a persones en risc d’exclusió social.

En la font ubicada al Passeig de Magí Manonelles, sota mateix de la Plaça de la Mare de Déu de Montserrat, figura la inscripció “Font de Mn. Josep Garriga Sampons, rector de la Parròquia de Tàrrega del 1964 al 2001”, i al costat dret una placa amb la inscripció “Mai no he fet res sol” – Fou un avançat al seu temps i l’impulsor de diverses iniciatives socials que feren de Tàrrega una ciutat inclusiva i compromesa- .

La presentació de l’acte la feu Pere Grau, portaveu de la Comissió d’Homenatge, intervenint Jaume Aligué, president dels Amics de l’Arbre. Seguiren parlaments de representants d’entitats socials que ell promogué.

Com a cloenda de l’homenatge es descobrí la placa commemorativa pels representants de les entitats, i els nombrosos assistents begueren el primer traguet d’aigua de la font de Mn. Josep Garriga.

Informa: Josep Castellà

 

 

 

 

Publicat el dins de Notícies