Celebració del 32è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars

En un matí esplèndid, el tradicional Aplec dels Molars celebrà la trenta-dosena edició a la capelleta dedicada a la Mare de Déu del Remei a la partida dels Molars, en el terme municipal de Tàrrega. Una inscripció al monòlit de pedra recorda que l’any 1815 uns  devots targarins erigiren una petita capella sota l’advocació de la Verge del  Remei, en  aquell indret. Està situada al costat de la carretera de Tàrrega a Sant Marí de Maldà, a la cruïlla que forma el camí que va de Verdú a Bellpuig. En el 1945 fou refeta per l’Ajuntament i darrerament el 1985 es remodelà i amplià amb una zona enjardinada.

Els devots s’hi aplegaren el matí del diumenge dia 8 d’octubre en el 32è Aplec dels Molars. En el recinte de la petita capella dedicada a la Verge patrona de la comarca urgellenca, una trentena de fidels arribats en vehicles i a peu, participaren en el rosari i en la Eucaristia presidida per Mn. Josep Maria Vilaseca, rector de Tàrrega. En l’homilia feu pales: “demanar a la Mare de Déu que ens ajudi a donar bons fruits i trobar en la pregaria tot allò que la vida ens ofereix”. Intervingueren en els cants l’organista parroquial Jesús Balletbó, entonant-se la Pregaria a la Verge del Remei del mestre Lluís Millet, dirigida per Antonio Torres.

A l’acabar s’interpretaren els Goigs en lloança de la Mare de Déu dels Molars, lletra de Lluís Serra i musica de Mn. Carles Melé, estrenats el 1986. El tradicional Aplec tingué un esmorzar de germanor repartint-se les tradicionals pomes d’Urgell portades pel devot Josep Salvadó.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies