Els targarins renovaren la tradició del centenari Aplec a Sant Eloi

El passat diumenge dia 10, els targarins renovaren la tradició del centenari Aplec a Sant Eloi, una festa que perdura en el temps cada segon diumenge de setembre. Una celebració dedicada a honorar un dels copatrons el sant Bisbe Eloi, al qual l’argenter targarí Simó Canet li feu bastir una ermita l’any 1248 dalt de la serra que domina la població.

Els actes s’obriren amb la cercavila des de la plaça Major fins al Parc presidida per les autoritats, acompanyades pels gegants, capgrossos i grallers de l’Associació La Fal·lera Gegantera, i els Grallers del Corral Nou.

A l’ermita titular hi hagué una missa presidida pel rector Josep Maria Vilaseca i el diaca Joan Novell. En l’homilia, entre altres coses, Mn. Vilaseca assenyalà: “Sant Eloi era orfebre i cada vegada que feia una joia, primer la fonia, després la treballava i finalment la decorava. Així en la nostra vida hauríem de deixar-nos moldejar per Jesús i ens faria ser persones noves. Per nosaltres la millor decoració és estimar. Els cristians hem de  brillar per l’amor i l’estimació dels uns als altres. Així hem d’aspirar a ser joies amb el motlle de Jesús”. Els cants anaren a càrrec de la Coral FresCor, de Claravalls, dirigida per Elisabet Soldevila, acabant amb la interpretació dels Goigs en lloança a sant Eloi per tots els devots assistents.

Després del Ball de Gegants, l’Aplec continuà amb el típic esmorzar de coca, xocolata i préssec per tots els racons del Parc Municipal de Sant Eloi. Els assistents gaudiren de jocs tradicionals; demostracions d’obediència i exhibició canina Agility; i el XXXIII Concurs Nacional de Colles Sardanistes, participant-hi diverses colles de les comarques del país. Les autoritats locals presidides per l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, visitaran les obres del nou passeig Magí Manonelles i el monument que s’inaugurarà ben aviat dedicat a la memòria de Mn. Josep Garriga Sampons, qui fou rector de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Helena Tarragó

Publicat el dins de Notícies