Els targarins celebraren la Festa de Sant Ramon

A l’església de la Mare de Déu de la Mercè de l’Escola Pia de Tàrrega, és renovà un any més la tradició de la Festa en honor de Sant Ramon Nonat, assistint-hi nombrosos fidels.

S’oficià una missa concelebrada presidida per l’escolapi targarí P. Jaume Salas, que exerceix tasques pastorals a la barriada de Nou Barris i també a la Parròquia del Carme de la Ciutat Comtal. L’acompanyaren el rector i arxipreste de Tàrrega, mossèn Josep Maria Vilaseca, i els mossens Joan Viladot i Josep Camprubí.

En l’homilia el pare Salas glosà la figura de sant Ramon Nonat que des de sempre ha tingut dedicada una capella i ha estat molt venerat en aquest temple escolapi. A més afirmà “en la vida hem d’assumir riscos seguint a Jesús fins al capdavall com ho feu sant Ramon atenen les necessitats d’aquells més desvalguts”. Feu menció especial de la presència dels pares mercedaris a Tàrrega durant sis-cents anys, on fundaren el quart convent a Catalunya l’any 1227 perdurant fins a meitats del segle XIX, al mateix indret on hi ha el col·legi de l’Escola Pia i temple de la Mare de Déu de la Mercè.

A l’acabar l’eucaristia el pare Salas beneí l’aigua de sant Ramon, i els devots  feren el tradicional traguet d’aquesta. Acabà la celebració amb la veneració de la relíquia del sant, mentre s’entonava el cant dels seus Goigs, lletra de Ramon Corbella i música del mestre Lluís Millet. Els cants de la missa anaren a càrrec de la Coral Bona Nova del Casal Cívic de la Gent Gran de Tàrrega, dirigida per Mercè Solà i acompanyats a l’harmònium per Jesús Batlletbó.

Afegirem que en aquesta diada patronímica del 31 d’agost, i seguint un antiga costum, diversos grups de famílies targarines viatjaren fins al Santuari de Sant Ramon, a la comarca de la Segarra. Allí participaren dels actes religiosos i populars com l’Eucaristia i la visita a la tomba del sant, i a l’exterior presenciant els Tres Tombs al redós del Monestir, també anomenat com l’Escorial de la Segarra

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies