Festa de Sant Ramon, patró de la Segarra

Com cada any, el dia 31 d’agost Sant Ramon es guarneix per celebrar el dia de la seva Festa Major en honor al seu patró i protector que també ho és de tota la Segarra.

El dia va començar amb els Tres Tombs al santuari que abans es feien amb animals i carros i que actualment es fan amb tractors. A la tarima de presidència d’autoritats compartiren espai l’expresident de la Generalitat, Sr. Artur Mas; el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez; i el provincial mercedari, P. José Juan Galve, entre d’altres.

Tot seguit, tingué lloc l’ofici de les 12h amb la presència de les autoritats esmentades més una bona colla d’alcaldes de la Segarra. Va presidir l’eucaristia el bisbe de Lleida acompanyat pel provincial mercedari; el Vicari General del Bisbat de Solsona, Mn. Josep Maria Vilaseca; el superior de la comunitat de Sant Ramon, P. Francisco Marín; l’antic superior, P. José Antonio Lacasa; el vicari episcopal de Barcelona, Joan Galtés; els quals juntament amb una vintena de mercedaris i capellans ompliren el presbiteri.

L’animació i els cants van anar a càrrec de la Coral de Sant Ramon que donaren a la diada la solemnitat que mereix.

Els devots i fidels a sant Ramon tampoc no hi van faltar perquè en els dos actes, l’afluència dels mateixos, donava bo de veure per agrair i donar gràcies al sant al qual en tantes ocasions se li demana suport.

Els àpats i els actes lúdics també formaren part de la festa tan assenyalada on tota la comarca s’hi desplaça per a l’ocasió.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies