Visita a l’església de la Virgen de las Nieves de Casinchihua

El passat dissabte els joves missioners van visitar l’església de la Virgen de las Nieves de Casinchihua, església on destinaran els diners recollits en la campanya que van fer unes setmanes abans de marxar cap al Perú.

La visita va coincidir amb la festa de la Virgen de las Nieves i per aquest motiu va tenir lloc una gran festa amb la celebració de la missa –on hi va haver també el bateig de dos nens- i la processó de la Virgen pel poble, que va durar aproximadament una hora i mitja, acompanyats pels bandarers, els “mayordomos” de la festa, la banda de música, i tota la comunitat.

Aquesta missa va ser, a mes, motiu per comunicar a la comunitat la creació de la nova parròquia, i la voluntat de fer una església nova.

Inicialment nomes volien canviar la teulada, però amb les aportacions dels joves, i les que compten aconseguir de la comunitat faran una església més gran aprofitant el terreny del darrera de la mateixa.

Així que tot i que inicialment els joves havien d’ajudar en les obres d’aquesta església, finalment no serà possible ja que el projecte ha canviat i pensen ampliar-lo.

La creació de la nova església i parròquia, servirà per dotar de major presència sacerdotal a la zona i comunitats rurals que en depenen, ja que actualment s’atenia des d’Abancay, que està a una hora de distancia.

Durant aquests darrers dies els joves missioners han continuat amb els serveis a l’asilo, la clínica i l’orfenat. A l’asilo han pogut gaudir d’una tarda compartint experiències amb les treballadores i amb els altres voluntaris. Així, tot berenant un boníssim pastis, han pogut conèixer-se millor.

També van compartir uns moments de pregària a la capella de l’asilo, i van acabar jugant a vòlei.

Durant totes aquestes setmanes, els joves també han reflexionat i acompanyat l’experiència de voluntariat amb el creixement personal i comunitari de la fe. Les catequesis de Mn. Marc Majà, la missa diària, i els moments de pregaria personal i de compartir amb el grup han ajudat a que tots estiguin vivint una experiència de fe molt bonica i enriquidora.

Informa: Marc Trulls

Publicat el dins de Notícies