Commemoració del desè aniversari de la beatificació dels Beats Màrtirs Carmelites

Els targarins visqueren plenament la festa en honor dels Beats Màrtirs Carmelites, en l’aniversari de la seva mort al Clot dels Aubins, del dia 28 de juliol, i la del dissabte 29 celebrant el desè aniversari de la seva beatificació a Roma el 28 d’octubre de 2007. La finalitat d’aquestes celebracions que tancaven la Festes del Carme 2017 tenien l’únic objectiu de recordar i homenatjar els Beats Màrtirs Carmelites.

Així, el capvespre del 29 al santuari marià s’oficià una solemne eucaristia presidida pel Prior del Carme Pare Manel Bonilla, on es feu memòria dels dotze Beats. Després seguí la “festa” davant mateix del recinte del temple on s’hi havia reunit molta gent. Allí es donaren a conèixer les biografies dels Beats Màrtirs i alguns detalls, tant del martiri com de la beatificació, mitjançant una breu glosa llegida per Maria José Viñuales. D’aquesta manera els Beats Màrtirs foren presentats mentre s’alçava una gran fotografia de cadascun. En dita presentació el públic invocava la seva intercessió mentre s’anaven enlairant fins a dotze coets.

A continuació intervingué la Faràndula Carmelitana d’Olot arribada expressament per segon any consecutiu per a aquest acte junt amb el grup dels seus balladors. Davant de les dotze fotografies dels Beats Màrtirs Carmelites de Tàrrega, i d’un públic entusiasta fent rotllana davant del Carme, tingué lloc l’alegre i festiu ball del drac, del conill i del pollastre, el qual començà amb un ball d’entrada de tots tres i dels petits conillets, seguit del ball propi de cadascun. Els nombrosos nens i també els més grans contemplaren bocabadats el vistós espectacle, principalment el drac que va fer un doble ball llançant foc i fum. L’acte festiu acabà amb aplaudiments als Beats Màrtirs Carmelites de Tàrrega, als balladors i col·laboradors aplegats en aquest desè aniversari de la beatificació.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep Maria Martí Carnicer

Publicat el dins de Notícies