Celebració de la Festa de Sant Josep de Calasanç

L’església de la Mercè de l’Escola Pia de Tàrrega acollí la celebració, el capvespre del divendres 25, de la tradicional jornada en honor de Sant Josep de Calasanç, amb la presència dels feligresos targarins que tradicionalment assisteixen en aquesta època estiuenca, per commemorar el mateix dia de la mort del fundador de l’Escola Pia.

En la festa patronal s’oficià una solemne Eucaristia presidida per l’escolapi targarí P. Jaume Salas, el qual exerceix tasques pastorals a Nou Barris i la Parròquia del Carme de Barcelona. Concelebrà amb el rector i arxipreste de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, i els capellans de l’arxiprestat, mossens Joan Viladot i Josep Camprubí.

En l’homilia, el Pare Salas es referí a la figura i obra de Sant Josep de Calasanç, que a Roma fundà el 1597 l’Escola Parroquial de Santa Dorotea, la primera de la gran obra de l’Escola Pia que enguany compleix els 400 anys de la seva creació el 1617. Feu també referència del missatge del Papa Francesc celebrant l’any Jubilar dels pares escolapis. Entre altres coses significà “el buscar sempre l’esperit de servei en l’Església, en la família i en la comunitat educativa”. En les pregàries es feu recordança del P. Albert Foix, traspassat recentment i que fou temps enrere membre de la comunitat escolàpia de Tàrrega.

En els cants de la missa intervingué la Coral Bona Nova sota la direcció de Mercè Solà acompanyats al harmònium per Jesús Balletbó. Al final de la celebració els fidels interpretaren els Goigs a llaor de Sant Josep de Calassanç. La col·lecta d’aquesta jornada així com les properes dedicades a Sant Ramon i de la Mare de Déu de la Mercè, estan destinades a becar nens de les escoles de la missió escolàpia del Senegal per costejar-ne els seus estudis.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone