Benedicció de l’església de Sant Pau de Pomar

Ahir, dia 16 d’agost, coincidint amb la celebració de la festivitat de Sant Roc, el dia del vot de poble i la Festa Major de Pomar (Ribera d’Ondara, la Segarra), va tenir lloc la benedicció dels treballs de restauració de l’església de Sant Pau Narbonenc de Pomar.

Aquest notable edifici havia deixat de ser l’església de la població, ara fa uns cinquanta anys, donat el mal estat en què es trobava l’antic temple i, per això, les celebracions s’havien traslladat al local social de la població.

Ara, gràcies a la suma dels esforços de tots els veïns de la població, l’Ajuntament de Ribera d’Ondara i el Bisbat de Solsona s’ha realitzat la restauració de l’antiga església.

El lloc de Pomar esta documentat des de l’any 1101 i ha estat sempre una sufragània de Santa Maria de Montlleó, restaurada també recentment. L’edifici forma part de l’antic clos emmurallat, originàriament s’hi accedia a través d’un portal de mig punt situat al mur lateral. Interiorment presenta una sola nau i absis, que s’ha recuperat, les parets laterals es divideixen mitjançant dues arcades ogivals, per banda, que actuen a mode de capelles. A la façana principal, que antigament quedava fora del clos murallat, hi ha estretes obertures, una d’elles d’estructura cruciforme amb forma de creu llatina capçada per un arc monolític.

La benedicció del temple va ser presidida pel Vicari general de la diòcesi, Mn. Josep Maria Vilaseca, per expressa delegació del Bisbe de Solsona. Van concelebrar el rector de la parròquia, Mn. Gaspar Comellas; el delegat de Patrimoni i Litúrgia, Mn. Lluís Prat; i Mn. Eduard Ribera.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Ribera d’Ondara, Sr. Francesc Sabanés, i una amplia representació dels veïns del municipi que van fer petit el temple.

Informa: Comissió de Patrimoni

Publicat el dins de Notícies