El Barri de Sant Magí de Cervera celebra amb joia la festa del seu patró

Com en anys anteriors, en la vigília i festivitat de Sant Magí, tot el barri que porta el seu nom es va engalanar per festejar tots els actes programats en homenatge al sant.

El programa d’activitats va començar amb el desplaçament a la Brufaganya per recollir el boix i omplir els càntirs d’aigua miraculosa per poder-la repartir per tota la ciutat de Cervera. Alguns hi van arribar a peu, d’altres amb bicicleta o bé amb autobús, però tots els assistents tenien la mateixa finalitat, donar gràcies a Sant Magí.

L’acte més emblemàtic de tota la festa és l’entrada de l’aigua que consisteix en una corrua d’una dotzena de ruquets amb els argadells ben adornats amb boix i carregats dels càntirs que contenen l’aigua acompanyats de la banda del Conservatori de Cervera, les autoritats locals, l’anacoreta de Sant Magí i tot un seguici de devots i fidels que resegueixen el centre històric per arribar a la capella i a la Plaça de Sant Magí.

L’endemà, les eucaristies de les set del matí i les vuit del vespre, el repartiment de l’aigua per tota la ciutat amb els ruquets , els àpats populars, els actes lúdics i tot el que els envolta van fer que un any més la festa de Sant Magí fos una de les més emblemàtiques i estimades de la ciutat.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone